Keyboardlessen

Keyboardles kinderen

Keyboard is een modern en populair instrument. Het is een veelzijdig instrument waar je al snel een muziekstuk op kunt spelen.

Keyboardles is voor jong en oud, vanaf 6 jaar kun je van start met deze leuke hobby. De allerjongsten (6-8jaar) hebben nog wel wat  begeleiding van thuis nodig. 

Op een keyboard leer je de basistechnieken van de toetsen, akkoorden en begeleiding. Veel mensen denken dat je alleen maar op de knopjes hoeft te drukken en het keyboard speelt vanzelf, dat is een misverstand. Op een keyboard zit een automatische begeleiding waarbij je akkoorden speelt met de linkerhand, de rechterhand zorgt voor de melodielijn. Beide handen doen iets anders, dat wordt dus oefenen.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan basisbeginselen van de muziektheorie. 

Als je de basistechnieken goed hebt aangeleerd gaan we kijken wat jouw muzikale voorkeur is, welke richting vind jij het leukste. De één houdt van klassieke muziek de ander meer van popmuziek, de keus is aan jou.  En zo leer je op een leuke manier de toetsen te bespelen.

De lesmethode bestaat uit Keyboardselections en/of Keyboard World. Leuke en moderne methodes die er voor zorgen dat je enthousiast blijft ook als het wat moeilijker gaat worden. Keyboard World heeft een bijgeleverde CD, zodat het nog leuker wordt om te oefenen en het vol te houden. 

Je motivatie moet goed zijn, en dat betekent dat je thuis goed moet oefenen om verder te komen, want zoals we verteld hebben speelt het keyboard niet vanzelf. 

Het is daarom ook een vereiste om een eigen keyboard te hebben. Heb je nog geen eigen keyboard dan is het mogelijk een keyboard te huren. 

CONTACT

Frenz Music

Francis van Heist
Mortelweg 24
5251 CZ, Vlijmen

[email protected]

tel: 06-57377337